Over homeopathie

Over ziekte en gezondheid
Als het lichaam fysiek en mentaal-emotioneel in balans is er sprake van gezondheid. De levenskracht zorgt ervoor dat het dier zonder belemmeringen kan leven, beleven en functioneren. Als de levenskracht uit balans is, worden er symptomen geproduceerd wat we herkennen als een ziekte of als klachtenbeeld. Ziekte is niets anders dan het kenbaar maken van het lichaam dat er op een bepaald gebied onbalans is.

 

Hoe werkt homeopathie?
Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij het herstelvermogen waar ieder mens en dier over beschikt, op milde wijze wordt gestimuleerd. Het herstelvermogen is in staat om bij een kleine onbalans te zorgen dat lichaam of geest weer herstellen. Bij een onbalans die niet op eigen kracht kan hersteld kan worden, stimuleert het homeopathisch middel de genezing. Hiermee is een doeltreffend, zacht en diervriendelijk herstel mogelijk.

 

Bij welke klachten?
Zit je dier niet lekker in zijn vel? Is er sprake van een acute klacht of heeft jouw dier al langer last van chronische  gezondheidsproblemen? Klachten kunnen van uiteenlopende aard zijn en kunnen zowel op mentaal-emotioneel als op fysiek gebied ontstaan en bestaan. Voor al deze klachten kan jouw dier in mijn praktijk terecht.

Met een behandeling hoeft niet gewacht te worden tot er daadwerkelijke sprake is van ziekte of een klacht. Op het moment dat je als eigenaar ziet dat er iets mis is met je dier kun je al bij mij terecht voor een behandeling. Daarmee zorgen we niet alleen dat jouw dier weer lekker in zijn vel komt te zitten maar vooral ook dat verdere achteruitgang voorkomen wordt.

Bij dieren waar geen volledig herstel meer mogelijk is, kan homeopathie verlichting van de klachten geven waardoor jouw dier met zijn klacht een fijn leven kan hebben..

 

Homeopathische middelen
Een homeopathisch middel stimuleert het herstelvermogen van jouw dier op een natuurlijke manier, zodat ziekte kan worden omgezet in herstel. Door op het totaalbeeld van de symptomen een passend homeopathisch middel voor te schrijven wordt de balans hersteld. Het middel wat jouw dier voorgeschreven krijgt, geeft bij inname in pure vorm overeenkomstige klachten die jouw dier vertoont. Door het middel sterk te verdunnen en krachtig te schudden krijgt het zijn geneeskrachtige werking.

Homeopathische middelen kunnen prima naast reguliere middelen gebruikt worden
Homeopathische middelen zijn niet verslavend
Homeopathische middelen zijn niet getest op dieren
Homeopathische middelen bevatten geen chemische synthetische bestanddelen
Homeopathische middelen werken daar waar het nodig is en geven geen bijwerkingen

 

De wet
Wettelijk is geregeld dat alleen dierenartsen mogen ‘behandelen’. Dit houdt in dat veterinaire homeopaten geen medische diagnose mogen stellen. Hiervoor verwijs ik je door naar de dierenarts. Waar op deze website over ‘behandeling’ wordt gesproken wordt de homeopathische behandeling bedoeld. Deze is gericht op het stimuleren van het herstelvermogen van het dier en is daarmee niet vergelijkbaar met een behandeling zoals deze wordt uitgevoerd door een dierenarts.

 

Beroepsaansprakelijkheid
Ik ben verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Hierdoor ben ik gehouden aan de van toepassing zijnde algemene voorwaarden. Klik hier om de algemene voorwaarden te bekijken.