Ervaringen

Lobke heeft ernstige huidproblemen
Lobke van Teo en Judith Schmidt uit Linde (Dr)

In mei 2016, toen was Lobke 3 jaar, zijn we in contact gekomen met Mirjam. We hadden al een hele geschiedenis met Lobke bij de reguliere dierenarts achter de rug in verband met ernstige huidproblemen. Lobke had huidwonden, vooral aan de beide zijden van haar hals. Er zijn zelfs stukken huid operatief verwijderd, maar de plekken begonnen direct al weer te verschijnen naast de operatiewond. De dierenarts had ook geen andere oplossing dan zalfjes en medicijnen.

Lees meer


Vrienden van ons hadden goede ervaringen bij een homeopathische dierenarts. Zij wonen in Brabant en dat is vanuit Drenthe voor regelmatig bezoek te ver. Daarom dichter bij huis gezocht en wij kwamen op de website van Mirjam terecht en deze sprak ons het meeste aan. Contact gezocht en we konden meteen de daarop volgende week komen. Het klikte meteen, ook met Lobke en onze andere leo, Jelle. Na een lang inventarisatiegesprek had Mirjam een goede indruk van Lobke.

Lobke is een lieve grote Leonberger. Ze had veel pijn, maar ondanks dat was ze van aard energiek en sliep overdag weinig.

Toen ze haar eerste snuifje thuis kreeg, heeft ze, op de uitlaat- en etenstijden na, 1,5 dag geslapen. We wisten niet was ons overkwam. Lobke was heel erg moe. De plekken werden eerst erger, maar dat was ook te verwachten, want alle troep uit haar lichaam moest eruit. Maar van lieverlee genazen de plekken en kwamen er geen nieuwe bij en eind augustus 2016 had ze geen plekken meer.
Vooral in het voorjaar met vochtig weer en als ze gezwommen heeft is haar huid nog wel snel geïrriteerd. Het motto is dan ook: goed drogen met handdoek en de föhn. En komt er toch een plekje dan is het met Hypercal  ook met een paar dagen weer rustig.

Lobke is inmiddels 6 jaar, ze is een vrolijke, lieve hond, op 13 november 2016 heeft ze 9 puppy’s ter wereld gebracht en daarvan is er 1 teefje bij haar gebleven, genaamd Maaike. Toen Maaike een maand bij ons was is Jelle overleden.
Jelle was ook kort in behandeling bij Mirjam, helaas had hij een agressieve tumor in zijn hartwand en kon niet meer beter worden.

We zijn heel blij dat we bij Mirjam geweest zijn en kennis gemaakt hebben met de wereld van de homeopathie. Het heeft ons wel een andere kijk gegeven op het doen en laten van onze dieren. Wij hebben intussen andere dierenbezitters verteld over onze goede ervaringen met de homeopathie bij Mirjam.

Lees minder

Hero, een held met artrose en spondylose
Hero van Jannie Papendorp uit Krabbendijke (Zeeland)

In april 2016 ben ik in contact gekomen met Mirjam Kooy.
Mijn Duitse herder, toen 8 jaar, had al jaren last van artrose en spondylose. Het ging niet goed met hem en ik dacht hij haalt de 9 jaar niet. Het was onze laatste redmiddel.

Lees meer


Op 12 april 2016 begon de behandeling van Hero. Het was vlak voor onze vakantie en ik ben nog steeds heel blij met de begeleiding van Mirjam.  Niets was teveel, kon haar altijd bellen of appen.
Hero knapte op, zijn vacht werd mooier en hij kreeg weer plezier in zijn leven.

Jammer genoeg hebben wij op 26 juli 2018 afscheid moeten nemen van hem. Niet de spondylose, maar kanker werd hem fataal. Met liefde kijk ik terug naar onze laatste vakantie in Italië, waar hij nog zo goed en gelukkig was.
Mirjam bedankt voor de extra jaren dat wij van hem konden genieten!

Lees minder

Shota vindt vreemden moeilijk
Shota van Fauve Vermeulen uit Bergen op Zoom

Vorig jaar werd op onze hondenschool Dogs @ Balance een middag georganiseerd met een bijeenkomt waarbij informatie werd gegeven over homeopathie, daarnaast was het mogelijk een consult te boeken. Met de fokker van onze Shota (bouvier, werklijn geboren 09-05-2016) hebben we nog steeds goed contact en zij had al een consult geboekt. Daar ben ik toen blind op gevaren en alvast geboekt voor ik wist wat het nou eigenlijk was.

Lees meer

De lezing was interessant; er werd direct bewijs geleverd met een schaafwondje, hoewel ik sceptisch bleef. Aansluitend volgde een consult (enkele weken vooraf een vragenlijst ingevuld), dat was bijzonder. Mirjam stelde veel aanvullende vragen, wat af en toe ook emotioneel was. Waar we feitelijk voor kwamen was het uitvallen naar andere honden en het manken met een voorpoot.
De dag na het toedienen van het middel zagen we enorme veranderingen die tot zeker 6 weken nadien voortduurden. In de tussentijd een aantal keer gebeld met Mirjam over de vooruitgang en uiteindelijk samen een moment bepaald waarop het tijd was voor de volgende dosis. Morgen staat er weer 1 gepland en je merkt dat het weer tijd wordt, gelukkig niet zo zeer aan haar poot maar zeker aan haar gedrag.

Of ik Mirjam aan zou bevelen? Dat absoluut! Je moet er wel voor open staan en het kunnen accepteren als je er niets van snapt. Wij staan er nog steeds versteld van, hoe goed de invloed is die het middel op haar – Shota – heeft!
Het spul voor het schaafwondje heb ik van de zomer gebruikt voor de genezing van een pijnlijke blaar, heel bijzonder hoe dat de pijn verlichtte en de genezing zichtbaar versnelde.
Ook voor wat betreft communicatie en opvolging zeker waardering voor Mirjam! Keurig, correct en tijdig. Ze komt de afspraken na die we maken, iets wat je in de hondenwereld ook wel eens anders ziet.

Lees minder

Dieks (Dimmu) heeft epilepsie
Dieks van Branco en Marjolein Reekers uit Enter

Jaren geleden kochten wij samen onze eerste hond. Een Friese Stabij reu van 6 jaar oud. We kwamen hem tegen op marktplaats. Het is echt een super lieve hond en het enige nadeel wat hij heeft is dat hij epilepsie heeft.

Na een aantal aanvallen meegemaakt te hebben. Hadden we beide zo iets van dit kan zo niet langer. Maar ik wou hem liever niet aan de medicijnen van de dierenarts hebben. Dus we zijn verder gaan kijken.

Lees meer


Ik kwam terecht bij homeopathie. In de winkel waar wij altijd ons voer halen is 1 van de eigenaren ook homeopaat. We hebben haar toen om raad gevraagd. Zij gaf de naam Mirjam Kooy aan ons door. Na een lang gesprek met mijn man (hij zag er het nut niet van in 'hoe zou dat nou kunnen helpen?') heb ik toch contact gezocht met de vraag of Mirjam wat voor ons kan doen.

20 oktober 2014 kwam Mirjam langs voor een consult en om te kijken of ze wat voor ons kon doen. Vanaf daar zijn we begonnen. Dieks had gelukkig wel lichte epilepsie. Hij had om de zoveel maanden weer een aanval. Sinds we zijn begonnen is dit steeds beter gegaan. Ook kijkt Mirjam goed naar hoe hij op een middel reageert. Zo hebben wij een tijd gehad dat Dieks amper wou eten. Ook dit heeft Mirjam mee genomen in haar behandeling. Wij zijn nu jaren later nog steeds bij Mirjam, maar van een aanval om de zoveel maanden. Heeft hij nu gewoon af en toe al een half jaar geen aanval en als hij die toch heeft is die een stuk lichter dan dat hij in het begin had.
Qua gedrag is hij ook ontzettend veranderd (in positieve zin) Meneer is nu echt een eigenwijze stabij van ondertussen al 14 jaar oud en niet meer dat onzekere hondje wat bang is om iets verkeerd te doen.

Wij zouden Mirjam echt aanraden. Ze kijkt echt naar het dier en neemt hiervoor ook de tijd. Dieks vind het super gezellig bij Mirjam en krijgt er altijd wat lekkers.

Lees minder

Bejaarde Ayla is een zeer gevoelig dametje
Ayla van Nina Brands uit Drunen

Ons Parson Russell terriër teefje Ayla, nu inmiddels 16,5 jaar is een zeer gevoelige hond. Altijd al geweest. Een knal vuurwerk, harde klap of onweer geeft angst maar ook een stemverheffing maakt dat ze zich onzeker voelt. Als je dat weet kun je daar prima mee omgaan.
Maar naar mate ze ouder werd kreeg ze begin 2017 last van incontinentie, de ene keer was het erger dan de andere keer en we konden totaal niet vinden waarom dat zo was. Ouderdom, meer angstig?

Lees meer

Vooral ‘s nachts en dan tegen de ochtend vonden we regelmatig een flinke natte plek op haar slaapplekje. Incontinentie bij oudere honden komt vaker voor maar zowel voor hond als baasje niet echt fijn.
Ik ken Mirjam nog van vroeger en had via Facebook al contact met haar. Ik wilde heel graag op een natuurlijk manier Ayla helpen om van haar incontinentie af te komen en dus zocht ik hulp bij Mirjam! Vanwege de afstand hebben we alles telefonisch en per email gecommuniceerd en werden de homeopathische recepten netjes per post thuisbezorgd.
Het mooie van de klassieke homeopathie is dat door er echt gekeken wordt naar oorzaak en gevolg, deze in kaart wordt gebracht en dat sommige dingen dan ook op hun plaats vallen. Dankzij het homeopathische behandelplan hebben we de incontinentie van Ayla nu volledig onder controle. Ze heeft geen natte plekjes meer en ze is ook veel minder onzeker en als ze schrikt is ze er sneller doorheen.
Ik kan daarom Mirjam en haar praktijk “klassieke homeopathie voor dieren” van harte aanbevelen en laat afstand vooral geen issue zijn!

Lees minder

Murat heeft fysieke en mentale klachten
Murat van Wilma van den Broek uit Breda

Mirjam heeft mijn boef heel goed geholpen. Hij had een trauma opgelopen en huidproblemen. Zo viel hij ook uit tegen anderen honden.
Ik ben in contact gekomen door Margreet. Zij zei bel Mirjam eens op, dus zo gezegd zo gedaan.
We hebben een lang traject af gelegd, maar alle problemen zijn wel op gelost.

Lees meer


Murat loopt beter en zijn trauma heeft ie overwonnen. Trekken en uitvallen is een heel stuk minder, tja je kan niet met alle honden vrienden zijn. Huidproblemen weg en dat allemaal door homeopathie en de begeleiding van Mirjam.
Een geweldig mens is zij. Geduldig en je krijgt ook een goede tekst en uitleg.
Heb je problemen met je hond dan raad ik je Mirjam Kooy aan. 

Lees minder


Jenne kan zich moeilijk ontspannen
Jenne van Els Mulder uit Warmond

Mijn Hollandse Herder-teefje Jenne bleek al snel een wat onrustig diertje. Bang in het donker, sterk reagerend op geluiden, kon zich moeilijk ontspannen, deed overdag letterlijk geen oog dicht.
Via de trainster van de hondenschool, Sonja Verhoef, hebben we eerst i.s.m. Utrecht het middel clomicalm geprobeerd, dat werkte wel maar Jenne werd er ook wat triestig van. Ik wilde graag homeopathie proberen en van Sonja kreeg ik het adres van Mirjam.

Lees meer


Afspraak gemaakt en Mirjam is hier thuis geweest om de hele situatie te bekijken en een behandelplan op te stellen. Stapje voor stapje ging alles beter, rustig meelopen in het donker, na een lange wandeling slapen in haar mand, harde geluiden, vuurwerk vindt ze nog steeds niet leuk, maar samen met vuurwerktraining is haar angst prima beheersbaar, probeert niet weg te lopen maar doet snel haar behoefte en dan zo vlug mogelijk naar huis.
Heel plezierig vond ik het regelmatige contact met Mirjam.
Kortom: de hond heeft een beter leven en ik ben heel blij met het resultaat en zou een ander zeker aanraden contact met Mirjam op te nemen!

Lees minder

Max is door omstandigheden bang en onzeker geworden
Max van Anneke Moes uit Waarde

Wij hebben een lieve maar bange en onzekere hond. Hij heeft verschillende trauma’s opgelopen waardoor het bange en onzekere gedrag alleen maar werd versterkt. Na van alles geprobeerd te hebben en eigenlijk niet verder komen, zijn wij gelukkig terecht gekomen bij Mirjam. We hebben al wel eerder contact gehad met een honden homeopaat, maar daarbij werden we niet zo goed begeleid als dat Mirjam ons begeleid met onze hond Max.
Eerst hebben we een lezing bijgewoond waar Mirjam duidelijke uitleg geeft over homeopathie. En hoe een behandeling bij haar er dan uit komt te zien.

Lees meer


We hebben toen dus besloten om Max door Mirjam te laten behandelen.
Dan volgt er een uitgebreide intake. Een prettig gesprek waarbij Max aanwezig is, er is alle tijd en alle komt aan bod en de behandeling kan op gestart worden.

Er is veel contact, alles in het contact in mogelijk, bellen, appen, mailen net dat wat wij prettig vinden. Bij elke stap is er begeleiding en bij twijfel en onzekerheid van ons is extra uitleg nooit te veel.
Tijdens problemen rondom de vuurwerk dagen is Mirjam steeds bereikbaar. Wij hebben het als heel bijzonder en fijn ervaren dat wij zelfs met feestdagen en weekenden een beroep op Mirjam kunnen doen. Dat heeft Max en ons echt enorm geholpen.

Wij zijn zeer tevreden over de behandeling en het effect er van. Max zet kleine stapjes de goede richting op. Hij wordt met kleine stapjes zekerder. Door de fijne begeleiding van Mirjam gedurende dit proces leert ze ons ook deze kleine stapjes te zien en onze Max nog beter te lezen. Het is een proces van voor en achteruit. Er gebeuren nog steeds trauma’s in Max zijn leven. Maar gelukkig zijn we nu in contact met Mirjam. Ze helpt Max en ons door deze trauma’s heen. Ze geeft niet op en ons het gevoel dat er nog genoeg mogelijkheden zijn. We zijn er nog niet maar ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met Mirjam er zeker gaan komen.

Lees minder

Prezzi is onrustig en alert
Prezzi van Sam Turner van Paws4fun uit Drempt

Sinds eind 2018 is mijn Duitse Herder teefje Prezzi onder behandeling bij Mirjam. De intake en de vervolgafspraken zijn goed verlopen. Prezzi kreeg alle ruimte zzichzelf te zijn bij Mirjam en in de praktijk kon ze makkelijk ontspannen. Mooi om te zien met hoeveel respect voor het individu Mirjam werkt. 

Lees meer

De veranderingen bij Prezzi lichamelijk en geestelijk zijn duidelijk merkbaar.
Het is bijzonder om te merken hoe gevoelig Prezzi voor de voorgeschreven middelen is. Het is een proces en zoals Mirjam heeft aangegeven is het langzaam laagjes pellen.
Stap voor stap komen we dichterbij balans voor Prezzi.

Lees minder

Moira knabbelt in een onbewaakt ogenblik de vacht van haar pootje
Moira van Angelika Kammerahl uit Hasbergen - Duitsland

Mein Name ist Angelika, ich wohne in einer kleinen Stadt nahe Osnabrück (Deutschland) habe seit 38 Jahren Bouviers und jeder kann sich vorstellen, dass in all den Jahren auch einige Erkrankungen zu behandeln waren. Seit 1998 bin ich Mitglied im Niederländischen Bouvier Club und bekomme dadurch auch die Bouvier Nieuws, darin habe ich immer sehr interessante Artikel von Mirjam Kooy gelesen.

Lees meer


Meine jetzige Hündin Moira hat seit sie 8-9 Monate alt ist immer wieder ihr Fell an ihrem rechten Vorderbein abgeleckt und abgeknabbert, dann ging es auch am linken Hinterbein los, sie war oft nervös und unruhig. Einige Ärzte und eine Klinik später gab es mehrere Theorien und Diagnosen, geholfen haben alle Maßnahmen und Behandlungen leider nicht. Ich habe dann an die Artikel in den Bouvier Nieuws gedacht und Mirjam angerufen, meine Idee war ... in den Niederlanden gibt es mehr Bouviers als in Deutschland (vielleicht ist es eine spezifische Krankheit, die hier nicht sehr bekannt ist), sie selber hatte auch eine Bouvierhündin und sie ist Homöopathin, hat also eine andere Sichtweise.

Sie hat sich gleich bereit erklärt Moira zu behandeln. Da ich einigermaßen niederländisch spreche (leider nicht gut schreibe) war die Kommunikation einfacher, denn kommunizieren muss man, das habe ich gelernt. Vorher habe ich Moira immer beobachtet und mit ihr geschimpft, wenn das knabbern und lecken wieder anfing, durch Mirjam habe ich gelernt Moira gut zu beobachten, alles zu dokumentieren und nicht mehr zu schimpfen. Wir sind einen interessanten Weg gemeinsam gegangen mit vielen aufeinander aufbauenden Mitteln (alleen het "geven" moest ik leren, kleiner Spaß für Mirjam). Das Ergebnis war total überraschend, denn Moira hatte in ihrem Leben bis dahin auch große Probleme mit wiederkehrenden Blasenentzündungen, Durchfall und Erbrechen, das hatte ich immer intensiv ärztlich behandeln lassen, all das verschwand im Laufe der Behandlung durch Mirjam, bis heute, gut 2 Jahre nach Beendigung der Behandlung! Das ursprüngliche Problem hat sich nicht ganz gelegt, ist aber so viel besser geworden, dass sowohl Moira als auch ich damit jetzt gut leben können (das Hinterbein wird gar nicht mehr beachtet!!)  und unsere Beziehung zueinander hat sich wunderbar verbessert, Moira ist ruhiger und ausgeglichener geworden, was sicherlich auch geholfen hat. Ich bin sehr froh, dass ich Mirjam angerufen habe und es ist eine große Beruhigung, dass ich weiß, wie sie für die Tiere eintritt.

show less

 

Vrolijke Boxer Eef heeft nierfalen en veel andere klachten
Eef van Riet Tiemes uit Koudekerke

Toen ik eind 2016 op zoek ging naar een homeopaat voor mijn hond, kreeg ik van een vriendin de tip om Mirjam Kooy eens te raadplegen.
Mijn hond [ Boxer, toen 6 jaar] had problemen met nieren, spijsvertering, vieze en regelmatig ontstoken oren, jeuk, incontinentie en allergische reacties op iets onbekends.

Lees meer


Nu, na intensieve begeleiding van Mirjam, zijn de problemen grotendeels opgelost of onder controle. Er hoeven geen antibiotica of corticosteroiden meer geslikt te worden en ik heb een gelukkige hond, die lekker in haar vel zit.
De contacten met Mirjam verlopen altijd erg plezierig en ze staat altijd klaar voor begeleiding en advies.
Kortom, ik ben blij en dankbaar, dat ik Mirjam gevonden heb en door de moderne communicatiemiddelen is de afstand tussen onze woonplaatsen geen belemmering.
Een AANRADER!

show less

 

Harley, een bejaarde, stramme maar kranige dame
Harley van Rita Zwanepol-Quaars uit Ermelo

Harley word volgende maand 12 jaar.
Toen zij ruim 7 was werd haar gehoor zo slecht, dat we moesten stoppen met IPO, omdat zij mijn commando's niet meer kon horen en het niet veilig voor de pakwerker zou zijn.
Het begon mij gaandeweg op te vallen dat zij onder andere niet meer wist welke deur ze uit moest etc. Ook haar conditie ging achteruit, ze kreeg artrose in een voorvoetje en 1 knie. Dit gebeurde in de loop van de afgelopen jaren.
Maar toen kwam Mirjam Kooy klassieke homeopathie voor dieren op mijn pad. In 1e instantie voor Beau, mijn andere boef, vanwege haar epilepsie.

Lees meer


In het eerste telefoongesprek met Mirjam benoemde ik ook Harley. Ik ging met beide boeven op 1e consult bij Mirjam, wat 3 uur tijd in beslag heeft genomen. Mirjam wilde hun hele "levensgeschiedenis" weten vanaf pup zijnde. Die ik goed kon vertellen omdat ik mijn boeven heel goed kan lezen. Tevens heeft zij de boeven geobserveerd die hun gang mochten gaan en heeft zij ze onderzocht.
Inmiddels ben ik zo'n 2 jaar verder met beide.
Om bij Harley te blijven. Mirjam neemt alles mee in de behandeling zoals de artstrose, het verward zijn, stinken naar oude sok, haar gehoor, enzovoorts.

Gevolg is nu: de artrose is zich niet verder gaan ontwikkelen, oude sokkengeur en verwardheid is weg, en zij hoort weer!
Ik zie weer een Harley die eigenwijze streken laat zien en het lijkt of ze weer een paar jaar jonger is. Ze rent weer en is weer een dominante bitchje.
Ze werd zwakker in haar achterhand, kreeg moeite met opstaan en ook dit heeft Mirjam meegenomen om de medicatie op af te stemmen.

Ik zie nu weer een enorm blij ei die zin heeft in het leven!

Ik was geen voorstander van Homeopathie maar als ik nu het resultaat en succes bij beide boeven zie ben ik zo enorm blij dat ik het gedaan heb.
Mirjam kan ik buiten de maandelijkse en soms wekelijkse telefonisch contact. Altijd bellen als er iets bijzonders aan de hand is.
Dus ik raad het iedereen aan!
Leuke bijkomstigheid is dat het vele malen goedkoper is dan bij een DA!

Lees minder